Juba mitu aastat töötab Libertase Keskuses depressioonirühm. Kui Teile tundub, et Teie eluenergia on vähenenud või täitsa ära kadunud, kui hommikul on raske voodist tõusta, kui pikemat aega pole elus enam rõõmu või kui eluisu on kadunud, siis on üsna kindel, et teil on depressioon. Depressiivne olek mõjub halvasti nii Teie enesetundele kui ka tervisele üldisemalt. Mida varem Te hakkate depressiooni vastu midagi ette võtma, seda kiiremini, väiksema vaevaga ja odavamalt saab depressioonist vabaneda.

Kuidas saada teada, kas mul on depressioon?

Esmalt tuleks ära teha meie kodulehel olev depressiooni test. Selleks pole vaja minna kellegi juurde vastuvõtule, piisab netis meie kodulehe leidmisest kas siis mobiili, tahvli või arvuti abil. Peale selle võib lihtsalt vaadata üle meie kodulehel olevad depressiooni sümptomid, ja kui mul on sellest nimekirjast mitu sümptomit üheaegselt, on mõistlik tulla meie esmanõustamisele.

Mul on depressioon, mida teha?

Niisiis, kui on selge, et nõrkus ja apaatia pole lihtsalt ajutine väsimus, kerkib küsimus: kuidas depressioonist jagu saada. Sellist olukorda pole mõtet venitama hakata. Depressiooni kui haigusega on üksinda väga-väga raske hakkama saada. Mida kauem see kestab, seda tihedamini hakkavad tekkima ennasthävitavad mõtted, mis võivad ühel hetkel ka fataalselt lõppeda. Pikaleveninud depressiooni ravi on pikaajaline protsess. Tegelikult on vaja kiiresti ja edasilükkamatult tegutseda ja pöörduda oma ala spetsialistide poole. Üheks võimaluseks on helistada Libertase üldnumbril või kirjutada meile aadressil registreerimine@libertas.ee, et leppida kokku esmanõustamine ja siis juba vastavalt olukorrale valida endale sobiv psühholoog, nõustaja või grupitegevus.

Depressioonirühm

Depressioonirühmast leiad ainulaadse toetuse – inimesed, kes on samal teekonnal. Kuuled lootust-andvaid lugusid ja koged sügavamat mõistmist, kui mujal. 

Rühmas käib nõustamine kindla programmi alusel. Eesmärgiks on muuta depressioonihaige emotsioonid positiivseteks ning õpetada, kuidas haigusest vabaneda. Tugigrupis osalemine on suurepäraseks võimaluseks kuulata teisi sarnases olukorras olevaid, aga ka depressioonist vabanemise kogemusega inimesi ja saada neilt olulist teavet. Paljud inimesed on rääkinud, et neil on algasid muutused paremuse poole pärast seda, kui nad said oma probleeme ja isiklikku kogemust teiste sarnaste inimestega jagada.

Libertas Kliiniku depressioonirühm toimub üle nädala teisipäeviti 18:00 kuni 20:00 avatud rühma põhimõttel. See tähendab, et kogu hooaja vältel saavad uued inimesed grupiga liituda. Järgmised grupid toimuvad 10. ja 24. mail ning 07. ja 21. juunil.

Meie keskuses tehakse kõik võimalik selleks, et hakkama võiks saada ilma ravimiteta, et neid määrataks ainult viimase võimalusena siis, kui psühholoogiline sekkumine ei anna oodatus tulemusi.

Jälgige meid ka sotsiaalmedias:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me