SUVELE VASTU SELGE PEAGA!

Kutsume kõiki liigse alkoholi-, uimasti- ja ravimitarvitamise või hasartmängu või ekraanisõltuvuse käes vaevlevaid inimesi taastuma tänasest olukorrast Minnesota* meetodi abil.

Kui Sulle tundub, et Sul endal või Sinu lähedasel on probleem liigse alkoholi-, uimastite- või ravimitarvitamisega, siis võta meiega ühendust. Libertases kasutuses olev Minnesota meetod on üheks parimaks kainuse saavutamise ja säilitamise võimaluseks. Sama meetod aitab ka hasartmängu- ja ekraanisõltuvuse korral.

Aga kuidas teada saada, kas ma joon või tarvitan liiga palju ja kas mul võib olla keemiline sõltuvus?

Siin on seitse lihtsat ja arusaadavat punkti, mis viitavad sellele, et Su võib olla probleem alkoholi või uimastitega.

1. Kui Sa pidude alguses mõtled, et jood ainult pitsi või kaks, kuid peo lõppedes avastad, et oled joonud rohkem kui teised.

2. Kui tarvitamise tulemusel Sa ei mäleta, mis peol toimus või millega see lõppes.

3. Kui suurema osa probleemide lahendamine algab Sul alkoholiga.

4. Kui reedene pidu vajab laupäeva hommikul peaparandust.

5. Kui Sa lubad teistele – näiteks oma lähedastele või sõpradele või ka endale pärast järjekordset raju pidu, et nüüd enam rohkem ei joo või ei tarvita aineid ja Sa ei suuda seda lubadust pidada.

6. Kui Sinu lähedased püüavad pidevalt Sind mõjutada vähem tarbima, siis on probleem olemas.

7. Kui Sa oled selle küsimuse endale esitanud – kas ma tarvitan liiga palju ja olles nii kaugele seda kirjatükki lugenud, siis on suur võimalus, et Sul on tõsine keemiliste ainete tarvitamise probleem olemas. Ilma selleta poleks Sa sellele lingile vajutanud.

Eelpool kirja pandu ei ole tavalised keemilise sõltuvuse sümptomid, vaid esimesed sõltuvuslikku käitumist iseloomustavad tunnused. Need näitavad, et Sinu sõltuvus on alles kerge. Aga sõltuvus on krooniline haigus, mis tähendab, et kui Sa ei suuda peatada tarvitamist, siis hakkab sõltuvus pidevalt edasi arenema. Mida kauem tarbid, seda kaugemale see areneb, seda sügavamale vajud ja raskem on toibumine.

Seepärast, täna võib olla Sinu uue elu esimene päev.

Lõpeta tarvitamine.

Kui kogemus ütleb, et üksi ei suuda, siis pöördu Libertase poole.

Helista telefonil 55640023 või kirjuta registreerimine@libertas.ee Või tule meie kodulehele www.libertas.ee või leia Libertas Facebookist. Meie aitame Sul kaineks saada ja jääda.

P.S. Kui midagi jäi kripeldama, tee ära Libertase kodulehel olev sõltuvuse test ja käitu vastavalt testi tulemuse soovitusele.

* Minnesota meetod on kainusele orienteeritud, kõikehõlmav, multiprofessionaalne lähenemine sõltuvuste ravile. Meetod põhineb anonüümsete alkohoolikute programmi põhimõtetele. Vastavalt WHO kontseptsioonile, on igasugune sõltuvus meditsiiniliselt ravimatu haigus. Minnesota meetod toetub WHO uimasti- ja alkoholisõltuvuse kontseptsioonile, lubades neile, kes sellest kinni peavad, toibuda sellest haigusest, kuid mitte sellest lõplikult terveneda. Meetodi eesmärgiks on laiendada ravi haaret ja tõhusust, pannes rõhku erinevatele psühholoogiilistele ja nõustamisalastele teenustele.

Jälgige meid ka sotsiaalmedias:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me