Libertases on käivitunud vaimse tasakaalu grupid noortele ja täiskasvanutele. Oleme pidevas sisemises konfliktis iseenda ja ümbritseva maailmaga. Meie meelerahu asub meie sees ja see on leitav samuti seestpoolt. Üheks toimivaks viisiks meelerahu leida, on teadveloleku kasutamine oma igapäevases elus. Just seda meie vaimse tasakaalu grupis tehaksegi.

Kui Sul on stress, rahulolematus hetkeolukorraga, raske keskenduda, tähelepanu hajub kiiresti, töövõime on katastroofiliselt langenud ja vaimse tervisega pole enam kaugeltki kõik korras, siis võib sind aidata meie vaimse tasakaalu grupp.

Vaimse tasakaalu grupp on kogemusnõustamise meetodile põhinev grupinõustamine. Neljapäeviti toimuvad Libertase ruumides kaks järjestikust gruppi – eraldi noortele ja täiskasvanutele.

Maris Vainre, psühholoogiaharidusega teadlane, Cambridge´i Ülikooli doktorant, ütleb Erasmus+ blogis teadveloleku kohta muuhulgas järgmist:

„Teadveloleku praktika annab meile võimaluse aeg maha võtta. Astuda emotsioonidest ja seda tekitanud olukorrast hetkeks välja. Neid uudishimulikult ja hinnangutevabalt uurida. Selline enese distantseerimine võib aidata tunnetega paremini toime tulla.”

Teadveloleku praktikad aitavad olla hetkes ja iseennast mõista

Teadveloleku praktikad aitavad keskendumisvõimet ja heaolu parandada. Neid kasutatakse kogu maailmas mitmete vaimse tervise probleemide ennetamiseks. Mõned praktikad on ka standardiseeritud ja kujundatud teraapiaks, millega näiteks leevendada stressi või ennetada depressiooni kordumist. Teadveloleku praktikaid kasutatakse ka Eestis järjest laiemalt. Näiteks, Eestis on juba viis aastat mõnes koolis läbi viidud tähelepanu ja meelerahu harjutuste programmi nimega Vaikuseminutid. Vaikusminutite programmi hiljutised mõju-uuringu tulemused näitasid, et need süsteemsed harjutused aitasid leevendada uuringus osalenud koolinoorte stressi ja kurnatust.

Ootame neljapäeviti kell 16:00 noori vanuses 12-18 meie noortegruppi ja 17:15 täiskavanuid suurte inimeste gruppi Libertasesse aadressil Koskla 16, 3. korrus, uksekell “Väike saal” või “Libertas”.

Gruppe juhib meie kogemusnõustaja ja terapeut Eleri Tuulik.

1 korra maksumus 15 eurot.

Kindlasti vajalik eelregistreerimine lehel https://libertas.ee/teenused/vaimse-tasakaalu-grupp/

Jälgige meid ka sotsiaalmedias:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me