Juba mõnda aega tagasi käivitasime Libertases Mindfulnessi programmi teismelistele-noortele ja täiskasvanutele. Seda aastat on jäänud veel ainult paar nädalat ja ka Mindfulnessi treeninguid on jäänud veel ainult sel neljapäeval. Kell 15:15 noortele vanuses 11-16 ja kell 16:30 täiskasvanutele.

Kui tunned suurt stressi ja läbipõlemist, kui Sul on kadunud elu eesmärgid. Siis mindfuless aitab uuesti raja peale saada.

Mida me Mindfulnessi gruppides teeme? Läbi juhendatud meditatsioonide, avastamise ja uurimise õpime, kuidas tuua end oleviku hetkesse, kuidas osaleda elus, kuidas sõbruneda ka nende jõududega, kes takistavad meie tingimusteta kohalolu ning kuidas tuua need põhimõtted ja harjutused meie igapäevase elu ja väljakutsete juurde. Takistuste ja häirijatega töötamine-mõtted, mälestused, plaanid, tunnetused, valu, emotsioonid, ootused, võrdlemine, enesehinnangud.

Mindfulnessi omadusteks on: hinnanguvaba, kannatlikkus, usaldus, leppimine, vabaks laskmine, kaastunne. Mindfulness on aktiivne seisund, avatud tähelepanuga kohalolule. Olles mindful, vaatled sa oma mõtteid ja tundeid eemalt, ilma neile hea või halva silti andmata. Selle asemel, et lasta oma elul mööda voolata, tähendab mindfulness hetkes elamist ja kogemisele ärkamises.

Noorte ja teismeliste puhul on Mindfulness kasulik peamiselt kolmes valdkonnas:

  1. Ravi-abivahendina töötamisel laste füüsiliste, emotsionaalsete, mentaalsete ja käitumuslike probleemide ja väljakutsetega.
  2. ​Ennetus-oskusena ennetada stressi, läbipõlemist, kurnatust, abitust jne.
  3. ​Optimeerimine-emotsionaalse tasakaalu, enesekindluse, keskendumise, selguse, eneseteadlikkuse, vastupidavuse täiustumine ja tugevdamine.

 Mindfulness lihtsas keeles: Jon Kabat-Zinn (kes tõi Mindfulness`i meditsiini ja tervise valdkonda):

“Mindfulness tähendab tuua tähelepanu praegusele hetkele, eesmärgipäraselt ja hinnangutevabalt. Tegu on teadlikkuse ja vaatlemise harjutamisega.“

Dr. Nimrod Sheinmani artiklist: Mindfulness hõlmab tähelepanelikkust, teadlikkust ja kohalolu, suunatud nii sees-kui väljapoole. Seda saab suunata kehale, hingamisele, emotsioonidele, liikumisele, kujutluspiltidele ning ka välismaailmale-loodusele, armsatele inimestele või parimale sõbrale.

Mindfulnessi programmi viib läbi Eleri Tuulik.

Osalustasu 10 eurot. Maksta saab koha peal sularahas või ülekandega Libertas Kliinik MTÜ arvele EE252200221065392927 Swedpangas kommentaariga “Mindfulness”

Pingeid leevendava kohtumiseni juba sel neljapäeval Libertase Väikeses saalis aadressil Koskla 16. Sissekäik Libertasesse maja tagant parklast, uksekell “Väike Saal”.

Registreerimine ja info telefonil +372 54516167 või meilile registreerimine@libertas.ee

Jälgige meid ka sotsiaalmedias:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me