Kaas- ja suhtesõltuvusest vabaneda aitavad tugirühmad alustavad Tallinnas ja Tartus. Juba selle aasta lõpus alustavad Libertases tegutsemist uued kaas- ja suhtesõltuvuse tugigrupid, millega ootame ka Sind liituma. Grupijuhtideks on oma isikliku taastumiskogemusega kogemusnõustajad, kes on Sinuga samal teerajal ja mõistavad Sind ning oskavad olla Sulle toeks. Tallinnas ootab Sind tugigruppi kogemusnõustaja Kätlin ja Tartus on juhendajaks Libertase Tartu osakonna juht ja kogemusnõustaja Andres.

Kas kaas- ja suhtesõltuvuse tugirühm on Sinu jaoks?

Kui Sa Tunned, et Sind ennast nagu enam ei olekski. Kui Sa usud, et Sinu õnn ja heaolu sõltub teistest inimestest. Kui Sa oled väsinud kolistamast mööda suhteämberid ja päästmast teisi. Kui Sa soovid olla oma elu ja tunnete peremees. Siis on meie kaas- ja suhtesõltuvuse tugigrupp just Sinu jaoks. Kindluse mõttes tee registreerimise lehel kaassõltuvuse test ära.

Kuidas programm ja grupp toimivad?

Gruppides kasutame Living in Balance (meie kõnekeeles Minnesota) programm, mille on välja töötanud Pia Mellody isiklikult ning mida me oleme kohandanud meie kultuuriruumi ja vajadusi arvestavalt.

Kuidas meie grupinõustamine toimub? Kõik saab alguse esimesest sammust – selleks, et programm ja protsessid tööle hakkaksid, tuleb kõigepealt oma probleeme tunnistada. Teiseks sammuks on probleemide omaks võtmine ja kolmandaks paranemise algus e uutmoodi käitumise õppimine.

Muutused ei toimu koheselt, vaid märkamise, teadvustamise ja harjutamise teel. Oma taastumise teekonnal vajame me kannatlikkust, fookuse hoidmist ja uusi kogemusi. Reeglina seda protsessi üksinda läbida ei suuda. Rasked tunded ja valusad kogemused võivad saada meile takistusteks kaas- ja suhtesõltuvusel vabanemisel. Täielikuks toibumiseks vajame me teiste tuge – nii professionaalide kui ka samal teekonnal olevate teiste inimeste abi. Sellepärast on vajalik sisemise arengu järjepidevaks jätkamiseks kõrvaline abi ehk tugigrupp, kellel on sarnane kogemus.

Millised on tulemused?

Kaas- ja suhtesõltuvuse nõiaringis hoidvate isikuomaduste ja käitumistavade tunnistamine ja neist sammhaaval eemaldumine viib lõpuks päris Iseenda omaks võtmiseni. Oma isikliku tervenemiskogemusega nõustajate juhtimisel toimuvates tugigruppides on eneseotsingud ja endaga tegelemine turvaline, konfidentsiaalne ja asjakohase tagasisidega.

Kaas- ja suhtesõltuvus on ajas muutuv ja muutuste võti on meie endi käes. Muutused saavad tulla ainult siis meie ellu kui teadvustame, et nii nagu siiani oleme elanud, enam edasi minna ei saa. Hakkame tegutsema parema enesetunde ja olemise suundas. Meie tugigrupp aitab ja julgustab Sind sellel teekonnal.

Kus ja millal?

Tartus neljapäeviti kell 17:30 meie uues asukohas Tiigi 61b, 1. korrusel

Tallinnas neljapäeviti kell 18:00 aadressil Koskla 16, 3.korrusel

Vajalik eelregistreerimine aadressil https://libertas.ee/teenused/kaasoltuvuse-grupp/

Jälgige meid ka sotsiaalmedias:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me