Libertase kaassõltuvuse kinnine grupp on mõeldud sõltlaste, nartsissistide ja raskelt haigete inimeste lähedastele ehk nende vanematele, partneritele ja täiskasvanud lastele. Libertase kaassõltuvuse kinnine grupp on mõeldud täiskasvanutele, kes on kaotanud oma  oma elu üle kontrolli ja vajavad selleks tuge. Libertasel ja meie nõustajatel on programmi läbiviimise ja gruppide eduka juhtimise pidev kogemus juba alates 2017. aastast ehk siis 5 aastat.

Kas kaas- ja suhtesõltuvuse rühm on Sinu jaoks?

Kui Sa usud, et Sinu õnn ja heaolu sõltub teistest inimestest.
Kui kodus valitseb pidevalt pingeline õhkkond.
Kui Sa Tunned, et Sind ennast nagu enam ei olekski.
Kui Sinu kaaslase poolt antud lubadused ja temaga tehtud kokkulepped ei kehti.
Kui Sa oled väsinud kolistamast mööda suhteämbreid ja päästmast teisi.
Kui sa süüdistad ennast teiste inimeste probleemides ja tegemata jätmistes.
Kui Sa soovid olla oma elu ja tunnete peremees.

Kui vastasid eelnevatele küsimustele „JAH“, siis on meie kaas- ja suhtesõltuvuse tugigrupp just Sinu jaoks. Kaassõltuvuse testi saad teha Libertase kodulehel kaassõltuvuse test.

Kuidas programm ja grupp toimivad?

Kaassõltuvus on „oma mina“ minetamise haigus. Kaassõltuvuses elades ei oska me soovida endale elu, milles oleksime võimelised lõpetama teiste elude elamise, et eelkõige iseenda eest hoolitseda ja alles seejärel, kui teised seda soovivad ja paluvad, ka neid aidata.

Toibumine sellest haigusest algab oma elu kitsaskohtade tunnistamisest, omaksvõtmisest ja uutmoodi käitumise õppimisest. Tervenemise teekonnal vajame teiste abi.

Tugigrupis kasutame Hazelden Foundationi poolt Melody Beattie isiklikul juhtimisel väljatöötatud programmi, mida me oleme kohandanud meie kultuuriruumi ja vajadusi arvestavalt. Programmi eesmärk on saada teadlikuks kaassõltuvusest ja oma sõltuvuslikest käitumismustritest ning asuda neid muutma. Samuti ka rakendama uusi teadmisi oma igapäevaellu. Eesmärgi täitmisele aitavad kaasa ühised arutelud, oma kogemuse jagamine ning toetuse saamine samal teel olevatelt inimetelt, eneseanalüüsid, 12 sammu teemaderingis osalemine, ära kuulatud ja mõistetud saamine.

Kuidas meie grupinõustamine toimub? Kõik saab alguse esimesest sammust – selleks, et programm ja protsessid tööle hakkaksid, tuleb kõigepealt oma probleeme tunnistada. Teiseks sammuks on probleemide omaks võtmine ehk teadvustamine ja kolmandaks tervenemise teekonna algus e uutmoodi käitumise õppimine.

Muutused ei toimu koheselt, vaid märkamise, teadvustamise ja harjutamise teel. Oma taastumise teekonnal vajame me kannatlikkust, fookuse hoidmist ja uusi kogemusi. Kõige tähtsam on muutuste teekonnal järjepidevus. Reeglina seda protsessi üksinda läbida ei suuda, sest rasked tunded ja valusad kogemused võivad saada meile takistusteks kaas- ja suhtesõltuvusel vabanemisel. Täielikuks toibumiseks vajame me teiste tuge – nii professionaalide kui ka samal teekonnal olevate teiste inimeste abi. Sellepärast on vajalik sisemise arengu järjepidevaks jätkamiseks kõrvaline abi ehk tugigrupp, kellel on sarnane kogemus.

Millised on tulemused?

Kaas- ja suhtesõltuvus on ajas muutuv ja muutuste võti on meie endi käes. Muutused saavad tulla ainult siis meie ellu kui teadvustame, et nii nagu siiani oleme elanud, enam edasi minna ei saa. Hakkame tegutsema parema enesetunde ja olemise suunas ning meie tugigrupp aitab ja julgustab Sind sellel teekonnal.

Meie programmi taastumisprotsessi piisavalt pikk kestvusaeg (15 nädalat) ja sisu garanteerivad, et muutused toimuvad järjepidevalt ja saavad Sinu elu tähtsaks osaks. Programmi lõppedes oled saanud endale väärtuslikud teadmised, uued mõtte- ja tegutsemisviisid ning  „tööriistakasti“, mille abil taastumine võib jätkuda kas siis oma igapäevaelus või mõnes eneseabirühmas.

Koolitajad-nõustajad

Grupijuhtideks on Libertase taastumiskogemusega koolitajad-kogemusnõustajad Kätlin ja Kalle, kes on ise läbinud kaassõltuvuse programmi, samuti olnud programmi eestindajad ja maaletoojad ning on teekaaslasteks kogu protsessi vältel. Teatud osa gruppidest viivad läbi nad koos. Mõlemad nõustajad hakkavad gruppe juhtima nii Tallinnas kui ka Tartus.

Kus ja millal?

Kaassõltuvuse grupid toimuvad 15. järjestikusel nädalal.

Gruppide suurus 8-10 inimest

Tallinnas neljapäeviti kell 18:00 – 20:30 Libertase ruumides aadressil Koskla 16, III korrusel

Kuupäevad 2022: 08.09; 15.09; 22.09; 29.09; 06.10; 13.10; 20.10; 27.10; 03.11; 10.11; 17.11; 24.11; 01.12; 08.12; 15.12

Tartus teisipäeviti kell 17:30 – 20:00 Libertase ruumides aadressil Ilmatsalu 5-A1, II korrusel

Kuupäevad 2022: 06.09; 13.09; 20.09; 27.09; 04.10; 11.10; 18.10; 25.10; 01.11; 08.11; 15.11; 22.11; 29.11; 06.12; 13.12  

Covid 19 piirangute ajal kohtume Zoomi keskkonnas.

Maksumus

Programmi maksumus Tallinnas on 500 eurot, mis sisaldab ka 50 eurost tagastamatut registreerimistasu (esmanõustamine). Programmi pooleli jätmise korral ettemakstud raha ei tagastata.

Võimalik on tasuda ka kuumaksetena 125 eurot kuus (sept-dets)

Programmi maksumus Tartus on 410 eurot, mis sisaldab ka 50 eurost tagastamatut registreerimistasu (esmanõustamine). Programmi pooleli jätmise korral ettemakstud raha ei tagastata.

Võimalik on tasuda ka kuumaksetena 100 eurot kuus (sept-dets)

Registreerimine ja esmaintervjuu

Registreeruda gruppi e-mailil kaassoltuvus@libertas.ee või telefonil 55640023. Sealt saab ka vajadusel lisainformatsiooni.

Esmaintervjuu on individuaalne nõustamine kohapeal kas Tallinnas või Tartus.  Saame tuttavaks, saad teada tugigruppide korraldusest ja koos nõustajaga kaardistame sinu kaassõltuvusliku käitumise ja seame tervenemise teekonna eesmärgid.

Esmanõustamine maksab 50 eurot ja on programmiga liitumisel on see kogumaksumuse hulgas. Esmanõustamise tasu tuleb tasuda enne esmanõustamisele tulemist ja programmiga mitte liitumisel seda summat ei tagastata. Maksta saab ülekandega või kohapeal sularahas.

Jälgige meid ka sotsiaalmedias:
RSS
Follow by Email
Twitter
Visit Us
Follow Me